Új vs. Használt – felújított
PC Aréna Blog

Új vs. Használt – felújított

May 26, 2019

Ha azt hallod, hogy valami használt, a legritkább esetekben asszociálsz valami pozitívra. Pedig, ha jobban belegondolsz, a second hand egy csomó lehetőséget rejt magában.

Ott vannak például second hand ruhaboltok, ahol sok olyan egyedi ruhadarabot találhatsz, amelyeket a divatot majmoló, tömegtermékeket áruló butikokban és plázákban hiába keresnél. Pláne az új árának töredékéért. Hazaviszed, kimosod és használatra kész. Egyedi, minőségi és a tiéd.

Nos, ugyanez a helyzet a számítógépekkel és monitorokkal, csak ezeket a kurrens igényekhez szabva fel is újítjuk, elő is készítjük Neked.

Vehetsz egy új, kommersz gépet és költhetsz még egy laptopnyi pénzt az op.rendszeredre. De én tuti, hogy egy PC Arénás Lenovo Thinkpad-re bíznám magam és az adataimat. Hogy miért? Mert a profi szervizelés után ezek a kiváló állapotban lévő laptopok gyors, megbízható és strapabíró társként lesznek velem minden helyzetben.  Ja, és marad még Bambira is.

Továbbá az új gépre a Microsoft nem ad harmadáron op.rendszert sem… de az én – eredetileg használt, felújított – gépemre ad. Mert megérdemlem.

“Félek, hogy…”

…leharcolt. Azt azért Te sem gondolod, hogy leharcolt, túlhajtott gépeket fogunk az orrod alá tolni (miután mi is fölöslegesen szórakoztunk vele)!

…nem elég jó. Ezért van a tesztelés, a szakijaink pontosan tudják, mire kell figyelni. Olyat senki keze alá nem adunk, amit mi sem használnánk. Márpedig nekünk csak a “legjobb” az elfogadható, nem az “elmegy” kategória.

…nincs rá garancia – De van. Egy évet vállalunk, amelyet kiterjeszthetsz háromra is. Te ismersz olyan céget, amelyik maximális energiát befektetve, felújított, garanciális, márkás géppel áll eléd, és azt mondja: Tessék, ez MŰKÖDIK, tessék, ez GYORS, tessék, ez MEGBÍZHATÓ?

Nekünk ez a víziónk

A minőséget nem feltétlen az újban találod. A minőség ott van, ahol a figyelem, a profizmus és a befektetett idő találkozik. Ilyen egy Lenovo, egy Dell, egy HP termék.

A KKV szektor jó része nem tudja, hogy nem kell a költségvetés 90 százalékát csak a rendszerekre és eszközeikre elkölteni. Nem kell a gatyánkat is ráfizetni a jogtisztsaságra.

Fölösleges előítélet

Problémát jelenthet még, ha egy gép használt?

Nem, határozottan nem. Mi sem pazaroljuk az időnket azzal, hogy várat építsünk abból a bizonyos barnából és a Microsoft sem pacsizik le akárkivel úgy, hogy ennyit enged az árból…

Azt hiszem, most már számodra is világos, hogy nálunk a használt nem leharcoltat jelent, hanem felújított, minőségi gépeket! A magas árak és a megbízhatatlanság fogalmát meg hagyjuk az új, kommersz gépekre.

És hogy jövünk mi a képbe?

Az informatika egy folyamatosan fejlődő tudomány, nem kell mindenkinek értenie hozzá.

Mi értünk.

Veled vagyunk akkor is, amikor értetlenül meredsz a technikai újdonságokra, de szükséged van az információra és az eszközökre.

Veled vagyunk akkor is, amikor megbízható számítástechnikai partnert keresel, akire mindig lehet számítani.

De akkor is, amikor mindenki más csak a pénzed elköltésében segédkezne… mert nekünk a bennünk való bizalmad a legelső.

Megbízhatóság és gyorsaság: ezek vagyunk mi.