Miért nincs business class kategória a hipermarketekben?
PC Aréna Blog

Miért nincs business class kategória a hipermarketekben?

Jul 20, 2020

Ha laptopot szeretnénk vásárolni, a hipermarketek polcain rengeteg lehetőséggel találkozhatunk. Egyetlen dolog azonban mindegyikben megegyezik: az, hogy ezeket a gépeket kifejezetten hétköznapi felhasználók számára tervezték.

De miért nem tartanak a hipermarketek business class kategóriába sorolható gépeket? Egyáltalán mi a különbség az üzleti felhasználású és hétköznapi laptopok közt? És miért lehet érdemes egy hétköznapi felhasználónak is beruháznia egy business class gépbe? Tartsatok velünk, és megmutatjuk!

Komolyabb felépítés, magasabb ár

Annak, hogy a hipermarketek polcain alapvetően hétköznapi felhasználású laptopokkal találkozhatunk, egyszerű az oka. A nagy üzletláncok a tömeges fogyasztói igények kiszolgálására rendezkedtek be. A legfőbb cél, hogy otthoni használatra alkalmas laptopok kerüljenek a polcokra, méghozzá minél megfizethetőbb áron.

A kulcsszó tehát nem más, mint az ár. Hiszen az üzleti felhasználásra tervezett laptopok jóval drágábbak, mint a hétköznapi felhasználásra tervezett gépek. Joggal kérdezhetjük persze, hogy miért?

Nem véletlenül, hiszen a business class gépek felépítésükből adódóan értékállóbbak. Kisebb a szervizigényük és a teljesítményük is jóval komolyabb, mint az egyszerű, fogyasztói gépeké.

De nézzük meg kicsit közelebbről, mik is a lényeges különbségek egy egyszerű hipermarketes laptop és egy üzleti felhasználásra tervezett gép között?

Strapabíró kialakítás

A hipermarketek polcain található gépek olcsóbb anyagokból készülnek, áruk részben ezért is alacsonyabb. Ez persze alapvetően nem azt jelenti, hogy az átlagfelhasználóknak gyártott laptopok a legbóvlibb műanyagból gyártott házban kerülnek forgalomba, egyszerűen kevésbé bírják a folyamatos gyűrődést. Ellenben a business class laptopok burkolataival, melyekhez strapabíróbb, megerősített anyagokat használnak a gyártók.

Gyakran találkozhatunk például a műanyag mellett fémvázas gépekkel is. Ez a kialakítás garantálja azt, hogy gépünk ellenállóbb legyen a különböző környezeti behatásokkal, ütésekkel és sérülésekkel szemben.

Praktikus design

A business class gépek formatervezés szempontjából leginkább a letisztultságra törekszenek. Kialakításuk nem az aktuális trendeket követi, sokkal inkább a felhasználói igényeknek megfelelő, praktikus megoldások dominálnak.

A váz formatervezése és a billentyűk elhelyezése mellett pedig általában a monitor is komolyabb tudású, mint egy átlagos laptop esetében. Az üzleti gépekben ugyanis nagy felbontású, matt felületű kijelzőt használnak, ami lehetővé teszi, hogy a képernyő erős fényben is jól látható legyen, ráadásul a lehető legjobb minőségben.

Nagy igénybevételre tervezett belső

Az üzleti laptopok természetesen nem csak kialakításukat tekintve különböznek az egyszerű, hétköznapi használatra tervezett gépektől. Hardveres felszereltségüket tekintve is komolyabbak, hiszen kifejezetten munkára, folyamatos igénybevételre tervezték őket. Ennek érdekében pedig jóval könnyebben és hatékonyabban fejleszthetők és bővíthetők is, mint azok a gépek, melyeket egy hipermarketbe besétálva egyszerűen leemelünk a polcról.

Így juthatsz business class géphez az eredeti ár töredékéért

A fentebb említett tulajdonságokból már talán érthető, miért jóval drágábbak az üzleti felhasználású gépek, mint a hétköznapi laptopok, és miért nem találkozhatunk velük hipermarketekben. A kiemelkedően magas minőségért azonban nem feltétlenül kell kiemelkedően magas árat fizetni.

a felújított üzleti felhasználású laptopokért nem kell többet fizetned, mint egy olcsóbb hipermarketes gépért, mégis prémium kategóriás eszközt vehetsz a kezedbe. Az eredeti ár töredékéért úgy, hogy a minőségből egy fikarcnyit sem kell engedned!

És hogy mégis hogyan lehetséges ez? Olvasd el korábbi bejegyzésünket, amiben részletesen foglalkozunk a business class laptopok felújítását illető, fontos tudnivalókkal!