Megkezdődött az iskola – ideje laptopot beszerezni a tanuláshoz!
PC Aréna Blog

Megkezdődött az iskola – ideje laptopot beszerezni a tanuláshoz!

Sep 20, 2023

Laptop általános iskolásoknak

Az általános iskolások számára is érdemes már laptopot vagy számítógépet beszerezni otthonra a tanuláshoz, nem jó, ha a szülők munkaeszközét használják. Bár alsóban még nem igazán van szükség számítástechnikai eszközre a házi feladatok elkészítéséhez, de jó, ha már 1–2. osztályban is gyakorolnak egy kicsit a nebulók, például elsajátítják a billentyűzet-, illetve az egérhasználatot. Ráadásul a neten számos olyan oktatójátékot is találunk, amely hasznos lehet a tananyag elmélyítéséhez, gyakorlásához.

Az új kerettanterv szerint 3. osztályban már van digitális kultúra tantárgyuk a diákoknak, ahol a digitális eszközök használatával ismerkednek meg. Ekkorra már érdemes beszerezni a gyerkőcnek egy használt laptopot, amin gyakorolhat otthon is.

Felső tagozaton már sokkal gyakrabban fordul elő, hogy a tanuláshoz vagy a házi feladat elkészítéséhez kell valamilyen internetes forrást használni. Nemcsak oktatóvideók nézéséhez, dokumentumok olvasásához fog kelleni a gép, de akár prezentációkészítéshez is.

Mire a diák 7–8. osztályos lesz, addigra mindenképpen legyen otthon saját gépe, amit használhat játékhoz, tanuláshoz, kapcsolattartáshoz. E kívánalmaknak egy használt laptop tökéletesen megfelel. Nézz szét kínálatunkban bátran, mert nálunk igen kedvező áron is tudsz vásárolni laptopot garanciával.

Laptop tanuláshoz középiskolásoknak

Bár a középiskolások nagy része az okostelefonját használja a tanuláshoz is, azonban sok esetben tapasztalható, hogy ez nem mindig elég. Egy telefonon nem tudnak megszerkeszteni egy beadandó dolgozatot, komolyabb műveleteket elvégezni egy Excel-táblában, vagy anyagot gyűjteni egy kiselőadáshoz, majd abból prezentációt összeállítani. Sokkal jobb, ha mindezt számítógépen, illetve laptopon végzik.

A laptop követelményeiről néhány szó: itt sem kell csúcskategóriás gépet választani, de fontos, hogy a processzor legalább Intel Core i5 legyen, és a memória minimum 8 GB. Mivel sok diák szeret játszani is a gépen, a videókártya minőségére is érdemes figyelmet fordítani.

A 14–18 éves diákok számára célszerű kialakítani egy tanulósarkot a szobájukban, ahol helyet kaphat egy nagyobb méretű íróasztal és egy kényelmes forgószék: ez utóbbi kínálatunkból is beszerezhető. Az íróasztalon kényelmesen férjen el a laptop, illetve a monitor, de legyen hely a kézzel írandó feladatok elvégzéséhez is. Mindenképp kell egy asztali vagy állólámpa is, hogy megfelelőek legyenek a fényviszonyok a tanuláshoz.

Laptop felsőoktatásban résztvevőknek

Kissé nehezebb általános jó tanácsot adni egyetemistáknak, főiskolásoknak a tekintetben, milyen laptopot szerezzenek be, hiszen ez sok esetben attól függ, milyen szakon tanulnak. Van, ahol komolyabb szoftvereket is kell telepíteni a gépre, ilyenkor mindenképpen olyan eszközt érdemes választani, amelynek nagyobb a tárhelye.

Ha csak jegyzeteléshez, forrásgyűjtéshez, tanuláshoz, beadandók elkészítéséhez, szakdolgozatíráshoz kell a laptop, akkor szintén érdemes a kedvező árú, használt laptopok között szétnézni.

Arra érdemes azonban figyelni, hogy olyat válassz, amelynek az akkumulátora minimum 2-3 órán át is bírja, mert a könyvtárakban, előadótermekben sok esetben nincs lehetőség áramforráshoz csatlakoztatni a gépet. Fontos szempont lehet még az eszköz súlya is: minél könnyebb laptopot érdemes venni, ha gyakran viszed magaddal az órákra a gépet.

Kiegészítő termékeink között laptoptáskát is találsz, erre is szükség lesz egyetemistaként, főiskolásként.

Látható tehát, hogy attól függetlenül is érdemes beszerezni laptopot, számítógépet a tanuláshoz, hogy lesz-e újra online oktatás vagy sem. Napjainkban már a tanulási szokások is átalakulnak, és teljesen természetes dolog, hogy valaki az internet segítségével készül fel az óráira, írja meg a házi feladatait, beadandóit.

Szerezz be te is minőségi használt laptopot kedvezményes áron Microsoft Office szoftvercsomaggal a tanuláshoz!