Hogyan spórolj minden kollégádon úgy, hogy közben ők is mosolyognak?
PC Aréna Blog

Hogyan spórolj minden kollégádon úgy, hogy közben ők is mosolyognak?

Jun 06, 2020

A hazai kis- és középvállalkozások életében gyakran komoly fejtörést okoznak a munkaeszközökkel kapcsolatos fejlesztések. Sok cég dolgozik költséghatékonyság szempontjából lassú, elavult gépekkel, ami azonban rendkívül rossz hatással van a produktivitásra. Sőt, online biztonság szempontjából is veszélyes lehet.

A spórolási szándék persze érthető, hiszen egy új, üzleti felhasználásra tervezett laptop vagy PC ára manapság nem olcsó. Mondhatni, a csillagos égig szökhet. A felújított business class gépekhez azonban már ennek a töredékéért is hozzájuthatsz úgy, hogy a minőségből egy cseppet sem kell lejjebb adnod!

És hogy mégis hogyan lehetséges ez? Most megmutatjuk, hogyan spórolhatsz a munkaeszközökön úgy, hogy közben kollégáid munkakedvét és a céges produktivitást is megsokszorozhatod!

Miben más egy business class gép, mint egy hipermarketes laptop?

A nagyobb gyártók számítógépeiket általában két kategóriába sorolják. Az egyikbe a kifejezetten otthoni felhasználásra tervezett gépek, míg a másikba az úgynevezett business class eszközök tartoznak. Ahogyan a nevük is mutatja, az üzleti kategóriába sorolható PC-ket és laptopokat kifejezetten céges felhasználásra tervezték.

Ennek lényege, hogy hardveres kialakításuknak köszönhetően teljesítményük is nagyobb, valamint folyamatos igénybevétel mellett is jóval időtállóbbak, mint az olcsóbb, hipermarketekben kapható modellek. Ezek a felsőkategóriás gépek minőségi anyagokból készülnek, ezért nem csak a teljesítményüket tekintve erősebbek, de strapabíróbbak is.

Mind a gyártás során felhasznált anyagok minősége, mind a kivitelezés komolyabb, mint az olcsó modelleké, így ezekre a gépekre a gyártó garantálja a több éves, biztos működést. Ez már csak azért is fontos, mert sokáig, hatékonyan dolgozhatunk velük, üzembiztonság szempontjából jóval megbízhatóbbak.

Arról már nem is beszélve, hogy a felújításra kerülő business class gépek jóval könnyebben bővíthetők az új tulajdonos igényeinek megfelelően.

Ha ennyire jó, miért ilyen olcsó?

Gyakran merül fel a kérdés újdonsült ügyfeleinkben: ha a felújított gépek ennyire komoly tudással bírnak, hogyan lehetséges, hogy ilyen olcsón lehet hozzájuk jutni? Nos, a válasz rendkívül egyszerű.

A nyugat-európai cégek business class laptopjaikat általában olyan lízingkonstrukcióra vásárolják, mely néhány év után megszűnik. Ezután az adott gépek eladósorba kerülnek. Ezeket az eszközöket vásároljuk meg és újítjuk fel szakembereink segítségével, akik egyedülálló tesztelési folyamatok segítségével, tökéletes precizitással, gyakorlatilag ismét új eszközt varázsolnak belőlük.

Olyan, prémium kategóriás PC-kről és laptopokról beszélünk tehát, melyek élettartama a gyártó szerint minimum 8-10 év. Ezek 2-3 év céges használat után teljes körű felújításra kerülnek, mind a belsőt, mind a külsőt illetően, majd így kerülnek újból forgalomba, az eredeti, bolti ár töredékéért. Természetesen jogtiszta operációs rendszerrel és egy év, teljes körű garanciával!

Minden kolléga imádni fogja!

Sok hazai vállalkozásnál halad lassan a munka, ami két dolognak is köszönhető: a nem megfelelő minőségű, lassú és megbízhatatlan munkaeszközöknek, valamint a dolgozók ebből fakadó alulmotiváltságának. Minél inkább arra törekszünk tehát, hogy megbízható, modern eszközökkel dolgozzunk, annál nagyobb lesz a motiváció, ennek köszönhetően pedig a produktivitás is növekszik.

A felújított business class PC-k és laptopok pedig lehetőséget adnak arra, hogy ezt az eredeti ár töredékéért, mégis hosszú évekig megbízható eredményt produkálva sikerüljön elérnünk!