Cégvezetői kisokos – Így válassz gépparkot!
PC Aréna Blog

Cégvezetői kisokos – Így válassz gépparkot!

Jun 11, 2019

Eleget szajkóztuk a felújított, örökzöld márkák és közkedvelt konstrukciók előnyeit, íme pár hasznos tipp, ha cégvezetőként épp géppark-csere előtt állsz…  

Nos, azt azért nem árt tudnod, hogy a német KKV – szektorban is egyre gyakoribb példa a felújított, second – hand gépek használata. Miért?  

Cégvezetőként Neked rengeteg mindenre kell gondolnod. Annyi teher és megoldandó probléma nyomja a vállad, hogy sokszor egy olyan logikus dolog, mint a meghatározott igények alapján való informatikai eszköztárcsere is stresszesebb lehet számodra, főként, ha megnézed az új készülékek árait. De miért is kellene olyan gépparkot vásárolnod, amelyet egy-két éven le kell cserélni, mert nem alakítható, bővíthető – tehát „egy-két szezonra szól”?  

Te feltetted már magadban ezt a kérdést?  

Az interneten is számos oldal foglalkozik azzal, hogy milyen a “jó gép”, mit kell tudnia és mindenki a saját termékét akarja eladni. Igen, mert mindenki pénzből él. Ekkor már rég nem a szakmaiság, a hozzáértés, a segítségnyújtás a lényeg – így nem kapsz túl sok releváns segítséget a megfelelő döntéshez, hiába olvasgatsz a neten. Nagyon sok hozzáértőt és sajnos még több szakbarbárt találhatsz! Ekkor mit tudsz csinálni? Megkérdezheted az ismerősöket; mindenki mást fog mondani – persze, hiszen mindenkinek mások az igényei, azokhoz képest mindenkinek mást jelent a “jó gép”. Tehát oda lyukadunk ki, hogy nincs senki, aki segíthetne? 

Tegyük fel, hogy lélekszakadva bújod a szolgáltatók és kereskedők webshopjait, új géppark után kutatva, de elmondok most Neked egy érdekességet erről is: 

A folyamatosan fejlődő technológia nem csak előnyöket hordoz magában, hiszen az eszközök java részét már úgy gyártják le, hogy ha elromlanak, mindenképp “jobban megérje” újat venni, hiszen a szervizelhetőségük – és így a bővíthetőségük is – a fejlődésükkel ellentétesen visszafejlődik. Vezessük le, miért probléma ez! 

Egy új gépnek megvan az az előnye, hogy mivel előtted senki nem használta, tökéletes állapotú külsővel rendelkezik, viszont épp oly sok hátránya is lehet. Például, senki nem próbálta ki a gyári teszt kivételével, tehát az sem, aki eladja, hiszen ő is csak azt tudja róla mondani, amit a leírásban és az interneten látott – így előjöhetnek addig fel nem tárt típushibák. 
Általában van cseregarancia, ha személyesen veszed meg, 3 napod van arra, hogy kicserélhesd. De mi van akkor, ha a hiba csak később jön elő, vagy ha időközben rájössz, hogy nagyobb gépre lenne szükséged? Egy erős, nagy teljesítményű gép/laptop elég sokba kerül. Ezeket a drágább típusokat nem mindenki tudja megfizetni, az olcsóbb, gyengébb teljesítményű készülék egy idő után nem lesz elegendő számodra. (Itt még nem is beszélünk arról, hogy egy ilyen gépből megveszel mondjuk tízet az alkalmazottaid számára…) 

Ne alkudj meg a gyengébb minőséggel! 

Tegyük fel, hogy megtetted, elvagy vele, dolgozol rajta… de egyszer csak eljön az az idő, hogy a készüléked meghibásodik. Típushiba? Apró hiba, nagy gond? Mindegy, hiszen ekkor csak garanciális szervizbe viheted, de ott sem csinálhatnak meg mindent rajta, így elküldik egy központi szervizbe és ott maradsz gép nélkül, akár hetekre is. Ekkor még nem beszélünk típushibáról, amely esetében hiába kerül cserére az adott alkatrész, kis idő múltán újból ugyanott fogsz tartani…  
 
Bővítenéd? Erre is van lehetőséged, súlyos pénzekért, mert a garancia miatt kötve vagy egyes szervizekhez. No és ha letelt a garancia?  

Nos, ezt a helyzetet szorozd meg tízzel, hússzal, ha céges gépparkról beszélünk… kell Neked a folyamatos meghibásodásokkal és szervizelésekkel kapcsolatos stressz? 

Figyelj, még nincs veszve semmi. 

A használt, felújított gépekben biztos nem fogsz csalódni! Ugyanis ezeket már biztosan használták, így akitől vásárolod, ismeri a hibáit, amelyeket ki is javít. Tudja mire képes a gép, tehát nem zsákbamacskát ad el. Te, a PC Aréna partnereként, olyan hozzáértőktől vásárolhatsz, akik többszörösen letesztelték az eszközöket, az igényeidnek megfelelően állítják be és azt kapod, amire szükséged van. Így egészen biztos lehetsz abban, hogy működőképes terméket vásárolsz, aminek a teljesítményével 100%-osan tisztában leszel. 

Ezért rejlik hatalmas lehetőség a pár éves, márkás, prémium gépek felújításában.  

EZ a bővíthetőség, a lehetőségek tárháza, ez AZ az eszköz, ami minőségi és megbízható.  

Az egyik előző post – ban volt szó a kedvenc Lenovo T530 – ról, nos, nem véletlen sokak kedvence. Időtállóan bővíthető, logikusan tanulható a szervizelése, még nekem is, pedig én csak a felhasználó vagyok…  

EZ a nem mindegy.  

Ezért jó, ha ily módon hosszútávon gondolkozol, hiszen az eszközeid Veled együtt öregszenek, ha tetszik – ha nem. Amortizáció, fel – és leértékelődés, no már most azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy egész szezonnyi elektronikai hulladék kisebb pénzkidobás, mint hosszútávra tervezni, ami nem mellesleg sosem pénzkidobás – hanem befektetés.  

Így hát fektess be a jövőbe, a minőségbe és a hosszú, tartós használatra alkalmas, bővíthető prémium informatikai eszközökbe, mert hiába a Te kezed éri másodikként, az a laptop/asztali gép azért került oda az asztalodra, mert érdemes volt belefektetni az időt, energiát – és pénzt is – hogy felújítsák, mielőtt Te használatba vennéd.  

Tudod miért jó, ha a PC Arénánál vásárolod meg a felújított, prémium géped? 
 
Mert az eddig leírtakon felül, mi a legerősebb, márkás alkatrészeket tesszük a gépekbe, olyanokat, amelyeknél a gyártó több éves biztos működést garantál!  
Ráadásul a MAR programnak és a G Data Gold partnerségünknek köszönhetően, amennyiben szoftverekkel kéred, eredeti, jogtiszta Windows operációs rendszerrel és a profi G Data Internet Security vírusirtó tűzfallal felvértezve fogod megkapni a megvásárolt gépet! Kérésre az Office 365 szoftvercsomagot is tudjuk biztosítani a felújított prémium számítógépedhez vagy laptopodhoz, így egy olyan terméket vásárolhatsz, amit már csak bekapcsolni és használni kell, nincs további utánajárás, szakember keresés és várakozás. 

Kis ismétlésként és a téma apropójaként nézd meg újra a számítógépek útját a hozzánk való beérkezésüktől számítva egészen a kiszállításig, Dávid kollégám elbeszélésével:  

Dávid elmeséli nekünk a prémium, felújítandó számítógépek pontos úját a Pc Arénánál

Ha a németeknek bevált…

😉

Találkozunk a következő post – ban! Kérdésed van? Tedd fel nyugodtan! Kommentelni ér!