Ismerd meg az új Intel számítógépeket!
PC Aréna Blog

Ismerd meg az új Intel számítógépeket!

Apr 10, 2024

Mit kell tudni az Intel számítógépekről?

Az Intel egy világhírű amerikai vállalat, amely elsősorban mikroprocesszorairól híres. Nemcsak ezek gyártásával foglalkozik azonban, hanem más számítástechnikai eszközöket is előállít, például hálózati kártyákat, alaplapi chipeket és videókártyákat.

Azt kevesen tudják, hogy Intel NUC néven kompakt kialakítású PC-ket is kínálnak, amelyeket elsősorban üzleti környezetbe terveztek, ám egyre többen döntenek úgy, hogy beszereznek maguknak egy ilyen gépet otthonra.

Az ok nem véletlen: kis helyen is elférnek ezek az eszközök, kb. 10 x 10 cm-esek, ugyanakkor rendelkeznek olyan teljesítménnyel, ami elvárt. Nem egy esetben kiváló alternatívái a laptopoknak.

Igaz, ezekhez is ugyanúgy kell külön csatlakoztatni egy monitort, billentyűzetet és egeret, de cserébe egy hordozható számítógépházat kapunk.

Hol használható egy új Intel számítógép?

Mint írtuk, elsősorban irodai környezetben alkalmasak ezek az eszközök, mivel az asztalon is elférnek, nem kell külön helyet kialakítani egy nagy gépháznak. A megfelelő specifikációkkal ellátva egy Intel NUC számítógép képes ellátni azokat a feladatokat, amelyek egy üzleti környezetben előfordulhatnak: levelezés, szövegszerkesztés, táblázatkészítés, prezentáció előállítása, adatok gyűjtése és rendszerezése stb.

Grafikai munkákra, multimédiás tartalmak előállítására, játékra nem biztos, hogy jók lesznek, de például home office-ban is hasznukat vehetjük.

A mini PC-k kiváló lehetőséget biztosítanak az otthoni környezetben például a TV-hez csatlakoztatva is, ha sorozatokat szeretnénk nézni vagy lementett filmeket tekintenénk meg. Nem olyan zajosak, mint egy nagy számítógép, ráadásul minden Intel NUC mellé a csomagba egy VESA felfogató lapot is tesznek, így akár a falra is rögzíthetők ezek a szerkezetek.

Milyen típusú új Intel számítógépek vannak a kínálatunkban?

Az Intel régóta gyárt már mini PC-ket, így több széria is elérhető. Kínálatunkból beszerezheted a következő típusokat:

  • Intel NUC 10 – Frost Canyon-sorozat
  • Intel NUC 11 – Tiger Canyon-sorozat
  • Intel NUC 12 – Wall Street Canyon-sorozat
  • Intel NUC 13 – Arena Canyon-sorozat

Mindegyik mást tud, más hardveres jellemzőkkel rendelkezik, érdemes kikérni szakértő munkatársaink tanácsát, hogy megtaláld az igényeidhez leginkább illőt.

Egy kedvelt modell: Intel NUC 11 Pro Slim Kit (NUC11TNKv7)

Az Intel mini PC-i között az egyik legvékonyabb kialakítású az Intel NUC 11 Pro Slim Kit (NUC11TNKv7) Tiger Canyon Black (EU Cord) modell, amely 117 x 112 x 37 mm. Intel Core i7-1185G7 processzort tartalmaz, a videókártya egy Intel Iris Xe Graphics.

Több kimenete is van: 1 db USB 2.0, 3 db USB 3.2, 2 db USB Type-C, továbbá egy HDMI és egy DisplayPort is. Wifin és Bluetoothon keresztül is tud csatlakozni más eszközökhöz.

Fontos tudni, hogy az új Intel számítógépeket memória nélkül kínáljuk, így te döntheted el, mekkora tárhelyet vásárolsz mellé.

Nézd át webáruházunk teljes kínálatát, ha más eszközre is szükséged lenne az otthoni iroda kialakításához! Monitor, egér, billentyűzet, hangszóró és sok más hasznos kiegészítő is a rendelkezésre áll.

Ezekre a PC-kre is vonatkozik garancia, a gyártó az új Intel számítógépekre 24 havi jótállást ad, a háztól házig garancia szolgáltatásunk itt is elérhető. Egyes modelleknél fizetni sem kell a kiszállításért, ez az ár függvénye.

Ha bármilyen kérdésed merülne fel a termékekkel kapcsolatban, bővebb információra vágysz, keress bennünket elérhetőségeinken!